Over Juf Paula

IMG_0833 - kl

Ik ben Paula Stofregen. Al vanaf jonge leeftijd ben ik creatief bezig. Ik haak, brei, naai, borduur, schilder, teken, boetseer, doe aan origami, maak poppen enz. Toen ik klein was kreeg je op de vraag “wat wil je worden?”, steevast het antwoord “handwerkjuf”.

Het advies daarvoor was destijds het Kunstacademie of basisschooljuf. Alle vakken geven wilde ik toen niet, dus het werd Kunstacademie. Na een afgebroken jaar kunstacademie (ik ben veel te praktisch voor een zo zweverige opleiding) ben ik gaan werken. Na een periode van werken en kijken waar ik goed in ben, ben ik gaan studeren voor Management-Assistente en heb dat werk ongeveer 10 jaar gedaan. Ik ben echter in mijn vrije tijd wel altijd creatief bezig gebleven.
Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2005 ben ik dan toch de PABO gaan doen. Deze opleiding heb ik met succes afgerond en vervolgens ben ik een paar jaar werkzaam geweest als groepsleerkracht in het basisonderwijs.

Ik vind het heel belangrijk om het onderwijs aan te passen op de leerling zodat deze het maximale uit zichzelf kan halen. Als groepsleerkracht is het echter zo goed als onmogelijk om dat voor alle leerlingen te realiseren. Mede daarom heb ik er uiteindelijk voor gekozen om Juf Paula te starten.

Vanaf 17 juni 2013 ben ik werkzaam als Juf Paula en geef ik reken- en taalles aan basisschoolkinderen, VMBO leerlingen, PABO-studenten en volwassenen. Ook geef ik les in haken, breien en naaien aan kinderen en volwassenen. De lessen geef ik individueel of in kleine groepjes (maximaal 5) zodat ik voor iedereen genoeg tijd heb om alles goed uit te leggen, samen te kijken waar het spaak loopt en de problemen vervolgens samen op te lossen.

Comments are closed.