Workshops

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van workshops die u kunt volgen bij Juf Paula. Daarvoor zijn geen vaste tijden, in overleg met Juf Paula mag u de dag en de tijd inplannen.

Alle workshops kunnen naar uw smaak en niveau worden aangepast. Heeft u een ander of beter idee voor een workshop? Overleg met Juf Paula, zij zal met liefde en plezier de inhoud van de workshop voor u aanpassen of nieuw ontwerpen in overleg met u. Informeer eventueel ook naar de mogelijkheden om een workshop als (kinder)feestje te boeken.

Al deze workshops kunt u ook privé volgen, kijk op mijn tarievenpagina voor de prijzen.

Verder is het in de meeste gevallen mogelijk om een basisles en een gevorderdenles van hetzelfde type te mixen zodat beginners en gevorderden samen een workshop kunnen volgen.

Mocht u in de les niet klaarkomen met uw werkstuk dan kunt u opvolgende uren boeken. Deze kunnen aansluitend zijn aan de geboekte workshop of op een andere dag zodat u thuis kunt verder werken en kunt terugkomen om het werkstuk af te werken, of als u tegen problemen aanloopt. Ook mag u eventueel individueel terugkomen. Indien u dan van een pakketprijs gebruik wilt maken worden de workshopuren van het totaal aan te kopen aantal uren afgetrokken. Bijvoorbeeld u heeft een workshop van 3 uur gevolgd en u wilt graag gebruik maken van de prijs voor minimaal 20 uren dan hoeft u nog maar minimaal 17 uur af te nemen.

Workshopideeen

Voor al deze workshops wordt een minimaal aantal uren genoemd en de prijs voor dat aantal uren. Aanvullende uren zijn altijd mogelijk.
Als u meerdere uren/workshops afneemt wordt de prijs ook gunstiger (zie mijn tarievenpagina voor meer informatie). Bij vooraf meerdere uren afspreken wordt de prijs direct gunstiger. Mocht u later bedenken dat u meer uren wilt afnemen dan wordt de prijs van de aanvullende uren gunstiger. De reeds gevolgde uren tellen mee voor het minimum aantal uren.

Breien voor beginners (maximaal 5 personen)

U start met het breien van een simpel sjaaltje. U leert opzetten en de tricotsteek breien.
Tijdsduur: minimaal 2 uur. Prijs (voor 2 uur) €70,- + beginnersmaterialen €5,- per persoon (breinaalden en 1 bol synthetische wol). Aanvullende uren €35,-. Voor meer tarieven klik hier.

Haken voor beginners (maximaal 5 personen)

U leert de basissteken van het haken: opzetten met lossen, de vaste en het stokje. Als er tijd genoeg is combineren we deze steken tot het haken van een simpel bloemetje.
Tijdsduur: minimaal 2 uur. Prijs (voor 2 uur) €70,- + beginnersmaterialen €5,- per persoon (haaknaald en 1 bol Catania katoen). Aanvullende uren €35,-. Voor meer tarieven klik hier.

Naai uw eigen Patchwork Big Shopper (beginnersles voor 2 personen)

U naait uw eigen Big Shopper van lapjes katoen en een voering. De sluiting kan bestaan uit klitteband of een knoop. In deze workshop snijdt u zelf uw lapjes op maat en naait u zelf de lapjes tot een schitterende Big Shopper. U mag zelf de maat bepalen en er zijn verschillende soorten lapjes beschikbaar, van gekleurde katoen tot spijkerstof. Ook voor de voering zijn meerdere opties aanwezig.
Tijdsduur: 2x 2 uur. Prijs € 134,- + beginnersmaterialen €6,- per persoon (stof naar keuze uit mijn beginnerscollectie, bijpassende garens en fournituren, genoeg voor uw project)  Aanvullende uren €33.50 per uur. Voor meer tarieven klik hier.

Kaarten borduren (maximaal 5 personen)

U maakt in deze les 1 geborduurde kaart. Iedereen kiest uit een beperkt aantal basisontwerpen, maar er zijn verschillende kleuren kaarten en garens aanwezig zodat uw kaart toch een individueel tintje krijgt. U leert de basis opzetten en de techniek van borduren op een kaart.
Tijdsduur: minimaal 2 uur. Prijs (voor 2 uur) €70,- + materialen €5,- per persoon (borduurnaald, kaart en garen). Aanvullende uren €35,-. Voor meer tarieven klik hier.

Granny’s haken (maximaal 5 personen)

Voor deze workshop dient u de basissteken te beheersen. U leert het maken van een Granny met een “magic loop” opzet.
Tijdsduur: minimaal 2 uur. Prijs (voor 2 uur) €70,- + beginnersmaterialen €5,- per persoon (haaknaald en 1 bol Catania katoen). Aanvullende uren €35,-. Voor meer tarieven klik hier.

Amigurumi haken (maximaal 5 personen)

Voor deze workshop dient u de basissteken te beheersen. U leert de technieken die horen bij het maken van Amigurumi (gehaakt beestje). Hieronder valt opzetten met een “magic loop”.
Tijdsduur: minimaal 2 uur. Prijs (voor 2 uur) €70,- + materialen €5,- per persoon (haaknaald en 1 bol Catania katoen). Aanvullende uren €35,-. Voor meer tarieven klik hier. Aanvullende uren mogen ook op een later moment. Zo kunt u bijvoorbeeld het beestje starten tijdens de workhop en later terugkomen als u bijvoorbeeld tegen problemen aanloopt of extra hulp wilt bij het monteren van de onderdelen.

Sokken breien (maximaal 5 personen)

Voor deze workshop dient u de basissteken te beheersen, meerderen en minderen kan in de les worden uitgelegd. U leert het breien van een sok op een rondbreinaald. Dat doen we op de gebruikelijke manier van boord tot teen. U kunt kiezen tussen twee soorten hielen: een hollandse hiel of een zandloper/jojohiel. De techniek voor een babysokje en een sok voor kinderen of volwassenen is hetzelfde alleen groter. Vanwege de grote hoeveelheid tijd die het kost om een sok te breien, maken we in deze workshop een babysokje.
Tijdsduur: 2x 2 uur. Prijs € 134,- + materialen €5,- per persoon (rondbreinaald en een bol synthetische wol)  Aanvullende uren €33.50 per uur. Voor meer tarieven klik hier.

Sokken breien II, van teen tot boord (maximaal 5 personen)

Deze workshops is alleen voor mensen die het sokkenbreien reeds beheersen. U leert het breien van een sok op een rondbreinaald startend bij de teen naar boven. Hierbij leert u de “magic cast-on”. Het grote voordeel van breien van teen tot boord is dat u afhankelijk van de hoeveelheid wol kunt kiezen om de boord langer of korter te maken. Zou u bij de boord beginnen moet u de hele sok uithalen om op een later moment te beslissen de boord langer of korter te maken. U kunt kiezen tussen twee soorten hielen: een hollandse hiel of een zandloper/jojohiel. De techniek voor een babysokje en een sok voor kinderen of volwassenen is hetzelfde alleen groter. Vanwege de grote hoeveelheid tijd die het kost om een sok te breien, maken we in deze workshop een babysokje.
Tijdsduur: 2x 2 uur. Prijs € 134,- + materialen €5,- per persoon (rondbreinaald en een bol synthetische wol)  Aanvullende uren €33.50 per uur. Voor meer tarieven klik hier.

Handschoenen breien (maximaal 5 personen)

Alleen voor gevorderde breiers! U leert het breien van een handschoen in uw maat.
Tijdsduur: 2x 2 uur. Prijs € 134,- + materialen €5,- per persoon (rondbreinaald en een bol synthetische wol)  Aanvullende uren €33.50 per uur. Voor meer tarieven klik hier.

Sjaals breien (maximaal 5 personen)

Voor beginners en gevorderden. In deze workshop breit u een sjaal naar keuze in de techniek naar keuze. Zeer geschikt voor het aanleren van nieuwe breitechnieken.
Tijdsduur: minimaal 2 uur. Prijs (voor 2 uur) €70,- + materialen €5,- per persoon (breinaalden en 1 bol synthetische wol). Aanvullende uren €35,-. Voor meer tarieven klik hier.

Poppen breien volgens Arne en Carlos (maximaal 5 personen)

Alleen voor gevorderde breiers! U breit in deze workshop een pop volgends de patronen van Arne en Carlos. Het maken van deze poppen kost veel tijd, maar is zeker de moeite waard. U mag ervoor kiezen om een deel van de poppen thuis te breien en terug te komen bij de lastige delen.
Tijdsduur: 2x 2 uur. Prijs € 134,- + materialen €5,- per persoon (rondbreinaald, een bol synthetische wol en vullling)  Aanvullende uren €33.50 per uur. Voor meer tarieven klik hier.

Ripple deken of kussen haken (maximaal 5 personen)

Voor beginners en gevorderden. In deze workshop leert u hoe u een “ripple” haakt. U dient het stokje te beheersen. In de workshop wordt meerderen en minderen uitgelegd. Dit is een mooie vervolgcursus op de basiscursus haken omdat je vooral “meters maakt”.
Tijdsduur: minimaal 2 uur. Prijs (voor 2 uur) €70,- + materialen €7,50- per persoon (haaknaald en 2 bollen Catania katoen of synthetische wol naar keuze). Aanvullende uren €35,-. Voor meer tarieven klik hier.

Filethaken (maximaal 5 personen)

Voor beginners en gevorderden. In deze workshop ontwerpt u zelf een filethaakwerkje en gaat dat vervolgens haken. Zeer geschikt voor mensen die net de basis beheersen en nu “meters gaan maken”.
Tijdsduur: minimaal 2 uur. Prijs (voor 2 uur) €70,- + materialen €5,- per persoon (haaknaald en 1 bol Catania katoen). Aanvullende uren €35,-. Voor meer tarieven klik hier.

Comments are closed.